Reglementări de rezidenţă pentru studenţii străini din România” organizată de Ambasada Tunisiei la Bucureşti în colaborare cu UPB şi IGI

Ambasada Republicii Tunisiene la Bucureşti a organizat, pe 17 ianuarie 2020, în colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) şi Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), o conferinţă cu subiectul “Reglementări de rezidenţă pentru studenţii străini din România”.

La acest eveniment au asistat studenţi tunisieni dar şi de alte naţionalităţi, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale acreditate în România.

Dl. Mihnea COSTOIU, Rector al Universităţii Politehnica Bucureşti a deschis această conferinţă împreună cu ES. Doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucureşti.

Au mai participat la conferinţă:

– Dl. Mohamed Ketata, Director regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei, care a prezentat pe scurt AUF şi oportunităţile de a obţine burse oferite de această organizaţie ;

– D-na Laura Teodor, Şefa serviciului de vize în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), care a prezentat procedura şi circuitul de obţinere a vizei de intrare în România pentru studenţi ;

– Dl. Ionuţ Cirdei, Directorul IGI Bucureşti, care a explicat drepturile şi obligaţiile studenţilor străini în ceea ce priveşte rezidenţa ;

– Dl. Dumitru Valentin Trandafir, Şeful serviciului de repatriere din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, care a explicat care sunt cauzele care duc la decizia de returnare a studenţilor străini în ţările lor.

În cadrul acestei conferinţe, studenţii au avut ocazia să interacţioneze cu reprezentanţii IGI, lansând numeroase întrebări.

ES. D-na Ambasador Raja Jhinaoui Ben Ali şi dl. Rector Mihnea COSTOIU au subliniat importanţa acestei conferinţe pentru studenţi, astfel încât aceştia să fie informaţi despre diferitele reglementări privind rezidenţa în România şi să poată evita problemele care le-ar periclita activitatea de student. În context, Doamna Ambasador a amintit şi de legăturile istorice dintre Tunisia şi România şi celebrarea a 56 de ani de relaţii bilaterale.

© 2024: | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress